halkbank

Dokapitalizacija Halkbank a.d. Beograd

29. april 2021 Vesti

Skupština akcionara Halkbank a.d. Beograd je u skladu sa osnovnim ciljevima poslovne politike, je donela odluku o emitovanju 33. emisije akcija za kvalifikovanog investitora Turkiye Halk Bankasi čime će se izvršiti uvećanje kapitala u iznosu od 30 miliona evra. Kapital Banke je na ovaj način će dostići vrednost od 136 miliona evra, a adekvatnost kapitala se bi se zadržala na visokom nivou.

Ovaj rast je obezbedio dugoročnu stabilnost Banke koja je od velikog značaja za pokretanje budućih projekata.  Dodatni kapital Banka će iskoristiti za unapređenje poslovanja putem novog Core Banking sistema, koji će imati mogućnost da adekvatno odgovori potrebama i zahtevima planiranog budućeg razvoja i rasta Banke. Digitalna transformacija je proces u koji se neprestano ulaže i Banka je svojim klijentima već predstavila nove debitne kartice, kreditne kartice, kao i pogodnosti eBanking i mBanking usluga. Dokapitalizacija će omogućiti dalji nastavak efikasnog rasta i razvoja na tržištu Republike Srbije i ispunjavanje plana koji predviđa otvaranje do pet novih poslovnih jedinica godišnje.

Na ovaj način matična Banka potvrđuje svoju dugoročnu opredeljenost razvoju Halkbanke u Srbiji, pružanju podrške svojim zaposlenima i klijentima banke, jer smo svi zajedno - ljudi pre svega.

Pročitajte više u tekstu:

https://www.ekapija.com/news/3257677/uskoro-dokapitalizacija-halkbank-ad-beograd